Hun svømmer 750 meter, sykler rundt 23 kilometer og løper i 5 km. Det kalles sprint triatlon. Sidsel Andersen som til daglig jobber i personal-avdelingen, har vunnet NM de to siste årene. Alderen på en dame skal ikke avsløres. Men la oss røpe at hun deltar i klassen 55-59 år.

Ryggsekken på og raskt skifte til treningstøy, så er Sidsel Andersen klar for ei treningsøkt på sykkelen rett fra jobb. Stort sett hver eneste dag.

Det oppstår en slags indre uro i kroppen når signalet er at “nå vil jeg trene” – og så besvares dette signalet ikke. Slik må Sidsel Andersen ha følt det da hun brakk armen i mars i år. Bare uker før sesongstart, var det plutselig mye mer krevende å trene opp og vedlikeholde formen.

– Men det gikk greit det også takket være kjempegod behandling i møte med flinke og kjekke fagfolk på SUS , bekrefter Sidsel etter at ny NM-tittel ble vunnet på Bryne nylig. Etter seirer de to siste årene skrus ambisjonene et hakk opp. I starten av august deltar hun i EM som går i Glasgow.

Naturlig valg

– Det blir selvsagt tøffere. Jeg er spent på nivået og hvordan jeg mestrer en slik konkurranse, sier Sidsel Andersen.
Hun begynte med sprint-triatlon etter at hun, på en ferietur med gode venner i Kroatia, oppdaget at hun var god på sykkelen – spesielt opp de bratteste bakkene. Som tidligere svømmer og med godt fysisk grunnlag for løp ble triatlon et naturlig valg.

– Og så ble det etter hvert mer systematisk trening. I neste omgang førte det til at jeg meldte meg på konkurranser – den første i 2013.
I november 2016 innledet hun treningssamarbeid med Trond Iden. Det ga fort gode resultater med fine plasseringer allerede sesongen 2017.

Begynte på Dale

Til daglig jobber Sidsel som personalkonsulent og betjener hovedsakelig psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige. Det trives hun godt med. Erfaring helt tilbake fra Dale-tiden (hun ble ansatt i 1994) gjør Sidsel Andersen til en viktig ressurs i det daglige.

Og når arbeidsdagen er over, starter en ny økt. Systematisk trening og eget tilpasset opplegg må til, men først og fremst dreier dette seg om å holde seg i form.

– Jeg drives av den viktigste ambisjonen i dette, nemlig å holde seg i så god form at det er mulig å være aktiv langt opp i 80 åra!

Av:
Tunge, Gottfred

Foto:
Lunde, Svein Gabrielsen